SCAPA DE DUREREA DE SPATE CU EXERCITII SIMPLE

Published On February 4, 2016 | By Florentina Ilie | Despre Frumusete si Sanatate

“Nu e bine să fac sport dacă am dureri de spate.”  Corect, dacă problema ta este una gravă şi asta este recomandarea medicului! Altfel, durerea ta de spate s-ar putea să fie cauzată de sedentarism, de poziţii sau de mişcări greşite. Mie mi s-a întâmplat frecvent în ultima vreme. De fiecare data când făceam curat în casă, după o zi la birou sau atunci când stăteam mai mult în picioare mă lovea o durere acută în zona lombară. Iniţial am crezut că am probleme la coloană, dar dacă era aşa de ce puteam totuşi să fac sport fără să simt niciun fel de disconfort? De fapt problema era că făceam mişcare doar atunci când timpul îmi permitea, adică foarte rar. Coloana vertebrală este compusă din 33 de vertebre şi este susţinută de ligamente şi de muşchi, aşa că are nevoie de mişcare. Dacă nu obişnuieşti să faci sport frecvent iată câteva exerciţii pe care le poţi face pentru a preveni sau a scăpa de durerea de spate. Sfaturile vin de la unul dintre cei mai buni instructori de pilates din România, Mirela Mirea.

Mirela este kinetoterapeut şi profesor de educaţie fizică şi sport. Eu am cunoscut-o la One Fitness, singura sală din România care are antrenamente inedite, create nu de nişte simpli instructori, ci de nişte sportivi de performanţă. Tot cei de la One Fitness au creat şi The Code, un program complex de detoxifiere despre care promit să vă povestesc în curând.  Să revenim la spatele nostru! Exerciţiile încep cu încâlzirea.

Odată ce am terminat cu încâlzirea şi am detensionat coloana e timpul să trecem la treabă. Mişcările sunt simple şi eficiente. Este foarte important să le faci uşor, calm. Vei simţi fiecare muşchi cum lucrează fără să ai niciun fel de disconfort în zona lombară. Atenţie! În cazul în care la unele dintre exerciţii nu îţi poţi ţine picioarele perfect drepte şi orientate către tavan, trebuie să le îndoi uşor şi să flexezi talpa.

12642701_10207423242912319_8169573758768731690_n

 

Următorul exerciţiu este cel mai simplu şi eficient atunci când ai dureri crunte de spate. Mirela mi-a recomandat să-l fac dimineaţa, imediat după ce mă trezesc, sau de fiecare dată când simt disconfort în zona lombară.

La final vin şi poziţiile de relaxare. Ambele sunt eficiente, dar cea cu picioarele încrucişate este recomandată de Mirela şi persoanelor care au avut parte de operaţii pe coloană şi fac exerciţii de recuperare.

12654400_10207423242952320_2355337183971598169_n

Partea frumoasă este că după astfel de exerciţii nu numai că scapi de durerea de spate, dar îţi şi tonifiezi musculatura. La finalul şedinţei cu Mirela, eu m-am simţit fantastic. A fost ca şi cum avusesem parte de un masaj de relaxare în toată regula. Vă recomand să încercaţi aceste mişcări acasă şi să vă faceţi timp să treceţi pe la orele de pilates ale Mirelei la One FitnessGăsiţi aici programul: http://www.onefitness.ro/orar.html

 

Like this Article? Share it!

About The Author

One Response to SCAPA DE DUREREA DE SPATE CU EXERCITII SIMPLE

  1. foarte util articolul. foarte utile sfaturile. trebuie doar sa gasesc timp sa le aplic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *