LISTA MEA CU DORINTE CALATOARE

Published On March 14, 2016 | By Florentina Ilie | In Vacanta

Nu ştiu dacă v-am spus asta până acum, dar dacă aş putea aş călători tot timpul. Din patru săptămâni, câte are luna, trei aş fi plecată şi una aş sta acasă cât să-mi văd părinţii şi căţeluşa. De ce nu fac asta?  Păi, mă cam încurcă serviciul (pentru că nu pot să trec pe la job doar o săptămână pe lună)  si….aaaaaa…da, banii de care am nevoie pentru a călători tot timpul. Realizaţi deja că cele mai aşteptate momente ale anului pentru mine sunt concediile, atunci când pot să-mi iau jumătatea de mână, trolerul de mâner şi lumea în cap. Bine că imaginaţia mea nu are nevoie nici de bani, nici de concediu ca să ajungă acolo unde vrea, aşa că am lista mea cu locuri pe care mi-aş dori să le văd. 

10952646_10206087546400741_969657571585803641_n

În primul rând mă gândesc la luna de miere pentru că în iunie trec la Mostovei după 30 de ani de Ilie 🙂 Mulţi visează la destinaţii exotice pentru acele momente speciale, eu însă îmi doresc să mergem în Croaţia. Prima alegere este Hvar, care mai este numită şi insula de lavandă.

A doua alegere pentru luna de miere este oraşul Pula, tot din Croaţia. OK. Ştiu că sună ciudat să-ţi dai check-in din Pula în luna de miere. Până şi mama a crezut că-i vorbesc urât când i-am spus unde vrem să mergem, dar dacă treceţi peste numele acestui oraş, o să descoperiţi o destinaţie încărcată de istorie, străduţe cochete şi plaje superbe cu apă turcoaz. Un alt plus al acestui oraş este că de aici am putea pleca într-o excursie de o zi în Veneţia, o altă destinaţie în care îmi doresc de mult timp să ajung.

Mi-aş dori să vizităm Sankt Petersburg si Moscova. Oleg mi-a povestit atât de mult despre ele încât aş vrea să ajung să le văd cu ochii mei. E drept că în Sankt Petersburg aş vrea să mergem doar în perioada Festivalului Nopţilor Albe ca să ne putem bucura din plin de muzee şi de spectacole.

Italia aş lua-o la rând pentru că mă fascinează. Cred că aş avea nevoie de trei săptămâni pentru a vedea Veneţia, Verona, Cinque Terre, Toscana, Roma, Sardegna şi Reggio Calabria.

Aş vrea să petrecem câteva zile în New Orleans. Mi se pare fascinant oraşul ăsta american şi recunosc faptul că de vină pentru că mi-a picat cu tronc este un serial pentru adolescenţi pe care-l urmăresc, The Originals. Am trecut de mult de vârsta adolescenţei, dar fiecare are plăcerire lui vinovate.

Un safari în Kenya printre animalele sălbatice ar fi balsam pentru suflet. Da, în cazul meu sufletul s-ar simţi mângâiat dacă ar vedea de aproape leii, elefanţii, girafele, zebrele, hipopotamii, hienele şi crocodilii.

O săptămână aş petrece-o în Riviera Maya şi Palya del Carmen în Mexic.

Mai e un loc în care mi-aş dori să ajungem, de dragul iubitului meu. În Japonia, în perioada cireşilor înfloriţi. 🙂

images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *