ECLERURI SI ALTE DELICII

Published On November 7, 2018 | By Florentina Ilie | Despre Frumusete si Sanatate

Între mine și dulciuri există o poveste de dragoste veche, care a început atunci când am simțit prima oară gustul zahărului și apoi al ciocolatei. Mă numesc Florentina Ilie și sunt “dulciomană”, adică sunt dependentă de dulciuri. Până acum un an și jumătate îmi plăcea doar să le mânănc, dar când am început să le fac eu acasă, mi-am dat seama că prepararea lor mă relaxează. Așa am început să fac tot felul de rețete pe care le găseam pe net și mă bucuram de fiecare dată când prăjitura ieșea delicioasă. Apoi am aflat de cursurile de patiserie ale lui Alin Chivu, unul dintre cei mai buni chefi patiseri din România, care a absolvit Lenôtre Paris, cea mai prestigioasă școală de patiserie din lume. Din mâinile lui Alin ies minuni aromate și vă spun asta după ce am încercat atât eclerurile făcute de el, cât și Pavlova.

Eu m-am înscris la cursul de ecleruri și am petrecut trei ore utile și interesante, fără să îmi dau seama când a zburat timpul. Experiența a fost una pe măsura dulciurilor rafinate franțuzești. Chef patiser Alin ne-a explicat pas cu pas cum să preparăm aluatul, crema și glazura. Am apreciat faptul că a avut foarte multă răbdare și a răspuns la toate întrebările care îi erau adresate, chiar dacă noi eram zece femei curioase și vorbărețe.

Rezultatul final al cursului a fost unul delicios și mă bucur că am învățat să prepar cele mai bune ecleruri pe care le-am mâncat vreodată. Cojile de ecleruri au fost perfecte, iar crema de ciocolată din interior a fost fină și divină. Abia aștept să îmi fac timp să pun și eu în practică ceea ce am învățat de la Alin.

Nu vă divulg rețeta, dar vă spun că următorul curs pe care îl va ține Alin Chivu este pe 21 noiembrie la magazinul Miele de la Piața Presei și vă puteți înscrie aici: https://shop.miele.ro/evenimente

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *