DUBAI SI CELE SASE MOTIVE SA-L VIZITEZI

Published On December 18, 2016 | By Florentina Ilie | In Vacanta

Dubaiul este cu un pas mai aproape de noi după ce la jumătatea lunii decembrie a fost deschis la Bucureşti Biroul de Turism al Dubaiului, care este reprezentat în România de agenţia Travel Advance. Evenimentul a fost unul cu aer oriental, care pe lângă deliciile culinare arăbeşti, tatuajele cu henna, cafeaua aromată, spectacolul cu nisip şi muzica tradiţională a Emiratelor, mi-a arătat o latură a Dubaiului pe care nu o ştiam şi m-a făcut să-mi doresc să vizitez cât mai repede această destinaţie fascinantă.

1. Ştiam despre Dubai că este un oraş fabulos plin de clădiri înalte, insule artificiale şi că aici se află unele dintre cele mai mari centre comerciale din lume, un adevărat rai al cumpărăturilor.

2. Ce am aflat însă de la Gala Dubaiului este că dacă vrei să vizitezi acest emirat, ai nevoie de un weekend pentru shopping şi de încă o săptămână să te bucuri de tot ceea ce poate să-ţi ofere. Nu ştiam că Dubaiul este un paradis al sporturilor. De la sporturi extreme, la cele de apă, la cele din parcurile de distracţii. Imaginează-ţi că într-o singură săptămână te poţi da cu placa pe nisip, poţi înfrunta dunele pe un atv sau dintr-un 4×4, poţi face sky diving deasupra Palm-ului, poţi face wakeboarding, surf sau kitesurf, scufundări, poţi schia pe o pistă artificială din mall sau poţi zbura deasupra Dubaiului.

3. O altă experianţă fabuloasă este în afara oraşului. Este de ajuns să închiriezi o maşină de off road şi să te aventurezi în munţii din apropiere. Acolo, drumeţiile, plimbările cu bicicletele sau căţărarea şi rapelul sunt adrenalină pură. Tot în munţi te poţi bucura de plimbări cu caiacul pe lacul turcoaz şi de focul de tabără atunci când se aşează întunericul.

4. O imagine a Dubaiului care m-a cucerit a fost cea cu partea veche a oraşului: piaţa colorată, moscheile şi clădirile tradiţionale, canalele pe care te poţi plimba cu bărcile şi cursele de cămile.

5. Să nu vă gândiţi că Dubaiul este o destinaţie scumpă şi rezervată doar celor bogaţi! Nici vorbă! Dubaiul este perfect pentru vacanţele petrecute în familie unde poţi merge alături de copii. Resorturile din Emirat şi-au propus să le ofere atât copiilor cât şi părinţilor cele mai tari parcuri de distracţii şi activităţi care să-i ţină ocupaţi şi fericiţi.

6. Doamnele trebuie să încerce şi spa-urile din Dubai, pentru că într-o săptămână de vacanţă merită o zi de răsfăţ de cinci stele.

Ce pot să vă spun este că abia aştept să vizitez Dubaiul şi să încerc pe propria piele toate experienţele fabuloase despre care am aflat la Gala Dubaiului.

P.S. Pentru pasionaţii de shopping las aici o listă scurtă cu perioadele de promoţii din mall-urile Dubaiului.

SHOPPING DE ANUL NOU – 1 ianuarie, între 12.00 PM şi 12.00 AM Mall of the Emirates, City Centre Mirdif, City Centre Deira, City Centre Me’aisem City Centre Al Barsha and City Centre Al Shindagha au reduceri de până la 90 la sută.

Infiniti Mega Raffle – În perioada 26 decembrie – 4 februarie pune la bătaie un Infiniti QX70 sau 150,000 AED care vor fi câştigate prin tragere la sorţi de vizitatorii de la Dubai Shopping Festival.

Dubai Gold & Jewellery Group Promotion – 26 decembrie – 28 ianuarie – Cei care vor face cumpărături din acest lanţ de magazine de bijuterii de minimum 500 AED ar putea câştiga până la 1 kilogram de aur şi vestea bună e că vor fi 100 de câştigători.

Acestea sunt doar trei exemple de promoţii pe care le oferă magazinele, dar centrele comerciale din Dubai vor fi pline de surprize în 2017. 

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *