DELTA DUNARII, UN COLT DE RAI

Published On July 15, 2017 | By Florentina Ilie | Romania Extrema

Vi s-a întâmplat vreodată să ajungeţi într-un loc atât de frumos încât apoi să nu vă găsiţi cuvintele pentru a-l descrie? Cam asta mi se întâmplă mie când vine vorba despre Delta Dunării. Cum aş putea să vă povestesc în câteva fraze cât e de frumoasă? E aproape imposibil, dar voi încerca, iar voi promiteţi-mi că o veţi vizita şi îi veţi respecta sălbăticia! Am avut nevoie de 31 de ani să ajung în acest colţ de rai şi acum că l-am descoperit nu aş mai pleca de aici. Povestea Deltei începe în Germania, acolo unde izvorăşte Dunărea care străbate 9 ţări şi când ajunge în România creează o adevărată opera de artă.

Noi am ajuns în Deltă într-o zi caniculară, am lăsat maşina în Murighiol şi am plecat cu barca spre resortul unde urma să ne petrecem weekendul. După o perioada foarte încărcată, aici am găsit locul meu Zen. Primul lucru care mi-a încântat simţurile a fost aroma Deltei. Un aer cald şi dulce care parcă îţi spune:”Hai, uită de tot şi relaxează-te!”.  După nici 10 minute de mers cu barca am ajuns la Gulliver Delta Resort. Nici că puteam să facem o alegere mai bună! Locul ăsta e în perfectă armonie cu Delta. Curtea resortului este plină cu sălcii care ţin umbră în zilele toride de vară, iar hamacele şi leagănele  te invită la odihnă. Poţi să te răcoreşti în apa din piscină sau cu o bere rece la barul de lângă pontoane. Nouă ne-a plăcut enorm să ne petrecem serile pe pontoanele de la Gulliver Delta Resort alături de Rex, căţelul amator de masaj la patru mâini şi vânător de broaşte.

Am apreciat foarte mult amabilitatea personalului resortului. Sunt oameni de nota 10, care te fac să te bucuri de vacanţa ta. La fel de mult ne-a plăcut şi curăţenia din camere, unde lenjeriile de pat erau impecabil de albe şi apretate ca la carte. Despre mâncarea de aici avem numai cuvinte de laudă. Nicăieri în România nu am mâncat un peşte mai bine gătit şi mai gustos decât aici. Bucătarul resortului găteşte excelent de la ciorbe la deserturi. Aşa că uitaţi de regim când ajungeţi aici pentru că merită!

Ce nu vom uita niciodată sunt excursiile cu barca în Delta, iar resortul îţi oferă mai multe opţiuni de acest gen prin care poţi să descoperi Delta în toată splendoarea ei. Fie că alegi plimbările simple pe canalele şi lacurile ei la amurg, fie că vizitezi Sulina sau Sfântu Gheorghe, fie că descoperi pădurea Letea şi caii ei sălbatici, nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de această minune a naturii. Vă las aici linkul resortului: http://gulliverresort.ro/

Delta mi-a oferit unele dintre cele mai frumoase imagini pe care le-am văzut. Cum să nu cred că am ajuns în rai atunci când în faţa mea se întind lacuri întregi cu nuferi albi şi galbeni, stuf de un verde aprins şi sute de specii de păsări? Ne-am apropiat încet de pelicani şi i-am admirat îndelung. Sunt cele mai haioase păsări pe care le-am văzut cu guşa lor mare, smocul din creştetul capului şi privirea aia mereu mirată. Până la urmă e normal să ne privească aşa pentru că noi le trecem pragul casei fără să le cerem voie. Doar Delta este locul unde se află cea mai mare colonie de pelicani albi din Europa.

Lişiţele fac spectacol la amurg atunci când aleargă pe luciul apei, iar cormoranii sunt tare greu de prins în poze. Noi am admirat tot în linişte şi a fost terapie curată. După câteva ore în care ne-am plimbat pe lacurile şi canalele Deltei, am uitat de stres, de oboseală, de probleme şi ne-am încărcat bateriile pentru următoarele două săptămâni. Dacă ar fi să descriu Delta Dunării într-un singur cuvând, el ar fi ARMONIE. O armonie aflată în Patrimoniul UNESCO pe care trebuie să o respectăm şi să o păstrăm aşa cum este ea, fără plimbări pe canalele ei în bărci cu boxele date la maximum, fără focuri de artificii sâmbătă noaptea, aşa cum se obişnuieşte la unele dintre resorturile de fiţe aflate acolo.

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *