CUM ALEGI BUCHETUL DE MIREASA

Published On June 27, 2016 | By Florentina Ilie | MODA PE HARTA ROMANIEI

Trebuie să recunosc! Pentru mine buchetul de mireasă a fost dragoste la prima vedere. A fost o operă de artă florală din trandafiri galbeni prinși la un loc în cea mai fină dantelă albă.

13450027_10208551121588581_5602080652917758528_n

Partea frumoasă este că nu mi-a luat mult să-mi aleg buchetul și asta doar mulțumită designerului floral, Cristina Crețu, de la Fleur Artist (http://fleurartist.ro/contact-atelier).

13502022_10208551118428502_4182222889463670813_n

Am vorbit la telefon cu Cristina și i-am spus cum arată rochia mea de mireasă, din ce material e făcută, care este culoarea mea preferată. Apoi Cristina mi-a trimis pe mail mai multe variante de buchete pentru a mă ajuta să mă inspir. Printre pozele pe care le-am primit mi-am găsit dragostea, buchetul din trandafiri galbeni. A fost perfect, iar în ziua nunții l-am asortat cu trandafirul galben din păr.

Buchetul nașei a fost o surpriză și pentru mine. Eu îi spusesem doar că îl vreau mov. Cristina a ales cele mai frumoase și delicate hortensii din care a alcătuit buchetul nașei mele.

13528773_10208551122308599_7124603043551683148_n

Acestea au fost preferințele mele în materia de buchete pentru ziua cea mare, însă sunt sigură că o viitoare mireasă vrea să știe tot despre acest subiect. Așa că am întrebat-o pe Cristina ce flori să alegem pentru a avea buchetul frumos atât în ziua cât și în noaptea nunții.

Cristina Crețu: “În primul rând trebuie să avem în vedere un aspect foarte important: cele mai rezistente flori vor fi cele proaspete. Astfel buchetul va rezista indiferent de tipul florilor și de sezonul acestora. Dacă vrem să avem un buchet de care să ne bucurăm aproape o săptămână putem să ne gândim la flori care au o durată de viață mai mare decât în cazul bujorilor, lalelelor, ranunculus, liliacului. Vorbim aici despre: trandafir, orhidee, hortensie ( cea de toamnă, care este rezistentă și se usucă ulterior foarte frumos, astfel încât să ne putem bucura de ea și ca floare uscată), Lisiantus, Freesia, Gypsophila, Cale, lavanda.”

Am fost interesată să aflu și care sunt cele mai frumoase combinații florale, iar Cristina mi-a răspuns rapid.

Cristina Crețu: “Un designer floral recomandă ca buchetul miresei să respecte preferințele și stilul acesteia. Se poartă ceea ce ne place și ne vine bine! Vom combina cu ușurință trandafiri cu bujori și hortensii sau orhidee cu freezii și cale, sau lalele cu frezii și lăcrămioare. Să nu uităm de culori, cele care definesc un stil, un moment, o stare. Astfel,  este recomandat ca în buchetul de mireasă să existe culori! Acestea vor pune în valoare rochia. Se combină foarte ușor culorile pastel, mov cu albastru și verde, culorile care definesc stilul “marsala” (roșu bordeaux cu roz și nuanțe de verde închis), galbenul cu alb și verde, chiar și buchetele monocolore – violet, fuchsia, albastru, roșu.”

Cel mai important este să țineți cont de modelul rochiei de mireasă atunci când vă alegeți buchetul. Este regula de aur după care se ghidează Cristina atunci când creează operele ei de artă florală.

Cristina Crețu: “În funcție de tipul rochiei, conformația miresei, florile alese și tema evenimnetului se va realiza buchetul astfel încât să existe un echilibru.

În cazul unei rochii tip sirenă, recomandăm fie un buchet lung, care are cozile florilor lăsate, sau buchetul care se poartă pe un braț (din cale, orhidee, trandafiri) realizat în stil modern și nonconformist.

Dacă vom alege o rochie tip prințesă, cel mai potrivit va fi buchetul clasic rotund. Trebuie însă să respectăm echilibrul dintre volumul rochiei și cel al buchetului (buchetul va avea dimensiuni mai mici dacă rochia este voluminoasă în partea de jos).

13494811_10208551123908639_5256255786771481814_n

Dacă avem o rochie simplă, dreaptă, putem creea fără nicio problemă un buchet care va avea un volum mai mare sau unul curgător, astfel încât rochia să fie pusă în valoare. În acest caz putem să folosim flori colorate fără restricție.

Pentru un stil retro recomandăm un buchet rotund și compact în partea de sus, cu cozile florilor mai mici. Să nu uităm de mănușile din dantelă care vor fi puse în valoare de un astfel de buchet. Putem alege între trandafiri, bujori sau lavandă.  Buchetul clasic rotund și compact se potrivește oricărui tip de rochie dacă respectăm proporțiile.”

Nu uitați că puteți să asortați florile din buchet cu cele din păr. Cristina mi-a explicat cum poate creea aranjamente florale și pentru podoaba capilară.

Cristina Crețu:” În cazul în care ne dorim o coafură cu flori naturale, ideal este ca acestea să fie în armonie cu cromatica și stilul buchetului de mireasă.  Fie putem creea un aranjament pe un accesoriu pentru păr, care se pune într-o parte a coafurii, fie o coroniță din flori pe jumătate sau pe întreaga coafură.”

Pe Cristina Crețu o găsiți aici 🙂  http://fleurartist.ro/contact-atelier

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *