BUCURESTI – TRICOURI PICTATE DE ALEXANDRU TANASE

Published On October 26, 2016 | By Florentina Ilie | MODA PE HARTA ROMANIEI

Fiecare tricou reflectă o stare de spirit. La asta m-am gândit atunci când am văzut pentru prima oară creațiile lui Alexandru Tănase. “Răsfoiam” Facebook-ul într-o zi și am văzut un tricou superb pe care era pictată imaginea lui Audrey Hepburn, care fuma cu nonșalanță. Citatul lui Coco Chanel scris pe tricou reflecta și părerea mea despre urmașele Evei: “A girl should be two things: classy and fabulous.” Nu am stat mult pe gânduri și i-am scris lui Alex pe Facebook. O săptămână mai tarziu aveam deja tricoul mult dorit.

Colecția lui Alexandru Tănase este amplă și fascinantă. Albe sau negre, tricourile lucrate de Alex s-au transformat din niște simple piese vestimentare în adevărate opere de artă. E greu să alegi doar unul pentru că toate sunt frumoase.

 Probabil că vă așteptați ca Alex să fie genul acela de artist pe care-l găsești doar în atelier. Greșit! Eu am fost surprinsă să văd că atunci când am mers să iau tricoul de la el ne-am întâlnit în fața unei firme care se ocupă cu managementul riscului creditelor, compania unde lucrează. Așadar ziua este corporatist.

10173632_284181068426947_5655283576551344774_n

Alexandru Tănase: “Lucrez într-o multinațională, într-un domeniu extrem de creativ. Marketing pe design. Activitatea de zi cu zi se completează cu pasiunea mea, pentru că implică de asemenea vizualul. Sunt multe principii din pictură sau din arhitectură (am terminat Facultatea de Arhitectură) pe care le aplic la job, cum ar fi complementaritatea culorilor, pașii în elaborarea unui proiect de marketing.”

Eu am fost curioasă să aflu când a început să picteze și care a fost primul tricou pe care l-a creat?

Alexandru Tănase: “Am început acum 5 luni. Povestea primului tricou pictat este simplă. Acum un an, niște prieteni mi-au cerut să le desenez ceva și la început nu am fost foarte încântat pentru că știam că presupune destul de multă muncă, deși știam că ar putea fi un proiect foarte mișto. Așadar, am început într-o joaca și între timp am căpătat mai multă încredere pe măsura ce duceam la sfârșit primul tricou pictat. Nu voi uita niciodată. Este vorba despre portretul unei fete în care am încercat să redau gingășia, sensibilitatea și în același timp am surprins partea ei senzuală. Așa a apărut magia. Cred că femeia va fi mereu o muză pentru un artist: sublimă, gingașă, feminină.”

14717224_10209568686267062_6372973266132066000_n

Da, femeia este o muză bună, dar nu este singura lui sursă de inspirație.

Alexandru Tănase: “Mă inspiră de fiecare dată dorința de libertate și caut mereu frumusețea în jurul meu. Am pictat multe tablouri în ulei pentru diverși clienți, însă subiectele sunt mereu mai rigide. Atunci când pictez tricouri simt că ies din clasic pur și simplu. Atunci când pun pensula pe tricou universul, natura, totul explodează.”

Nu doar picturile de pe tricourile lui Alex sunt fascinate, ci și citatele și mesajele. E aproape imposibil să nu te regăsești într-unul dintre ele.

Alexandru Tănase: “Peste unele mesaje dau din întâmplare și le salvez, gândindu-mă că poate voi avea nevoie de ele pe viitor. Acestea îmi rămân întipărite în minte și sunt sursa mea de inspirație uneori. Pornesc de la ele în desenarea imaginii. Mai sunt însă și mesaje pe care mi le propun clienții, în funcție de momentul și de starea lor de spirit.”

Pe înțelesul tuturor, Alex este ziua corporatist și în restul timpului artist, unul foarte talentat.

Alexandru Tănase: “Timpul pentru mine este o noțiune abstractă și aproape inexistentă.  Pictez noaptea, pictez în weekend, pictez în vis, îmi imaginez că pictez natura pe care o văd în jur atunci când merg pe stradă. Pictez ori de câte ori am câteva ore libere doar pentru mine și pentru  marea mea iubire, pictura.”

Sunt sigură că v-au plăcut tricourile lui Alex, așa că vă las aici linkul cu pagina lui de Facebook unde îl puteți contacta pentru comenzi:

https://www.facebook.com/alextanase007?fref=ts

 

 

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *