BUCURESTI – CARDIGANE COLORATE DE LA HELENE PISC

Published On October 6, 2016 | By Florentina Ilie | MODA PE HARTA ROMANIEI

Unii spun că dragostea trece prin stomac. Nu-i contrazic, doar că eu cred că dragostea trece prin dessing sau prin șifonier. M-am convins de asta după ce am văzut cum arată cele mai frumoase și pufoase cardigane din România. Prima oară le-am văzut pe Facebook și au fost dragoste la prima vedere. Colorate, pufoase, lucrate atent și creativ. Păi cum să nu te îndrăgostești de ele? Sunt tot ce poți să îți dorești în sezonul rece care tocmai a venit.

Surpriza pentru mine a venit atunci când am aflat cine le face. Roxana Blagu, adică nimeni alta decât artista care, în anul 2005, a cucerit România cu trupa Trident. Apariția fetelor cu blugii decupați a fost una de senzație. Ce am aflat eu de curând este că pantalonii respectivi au fost tot creația Roxanei.

 Anii au trecut și Roxana Blagu a dat muzica pe modă, iar acum nu mai face versuri, ci haine frumoase și feminine. Eu am fost curioasă să aflu de ce a făcut o astfel de schimbare și am descoperit că Roxana este designer cu acte în regulă.

Roxana Blagu (Helene Pisc): “Pasiunea pentru haine a fost cea dintâi. Bunica mea este croitoreasă și când eram mică îmi plăcea să stau pe lângă ea și să o urmăresc. Am învățat să cos la mașină din clasa a IV-a singură pentru că fiind atât de mică părinților mei le era frică să nu-mi prind mâinile în ac. Am crescut mereu visând ca femeile să-mi poarte creațiile. Era un vis care mi se părea pe atunci greu de împlinit. Apoi a venit propunerea de a face parte dintr-o trupă de fete, eu cochetând cu muzica la Palatul Copiilor din Craiova!  Hainele au fost mereu pasiunea mea cea mare, de aceea am și urmat cursurile Facultatii de Arta și Design din Cluj.
În perioada Trident făceam hainele atât pentru mine cât și pentru colegele mele de trupă. După această perioadă am luat o pauză și de la muzică și de la haine și m-am ocupat de fetița mea. Apoi am avut ocazia de a lucra cu unul dintre designerii noștri mari, Dana Budeanu. Acolo am învățat foarte multe. De acolo a fost un mic pas până la a-mi deschide atelierul meu și a putea să-mi împlinesc marele vis.”

Acum, Roxana are propriul ei atelier în care creează zi și noapte. Surprizător pentru o vedetă este că ea nu a decis ca brandul să-i poarte numele, ci l-a botezat Helene Pisc. Așa îl găsiți și pe Facebook, acolo unde puteţi admira toate modelele de cardigane schiţate de Roxana şi tricotate de mama şi mătuşile ei.

Roxana Blagu (Helene Pisc): “Cardigane am început să facem acum un an şi jumătate, când am văzut unul la o prietenă. Îl cumpărase din Rusia la un preţ enorm. Atunci mi-am amintit de pasiunea mamei mele. Am făcut un desen, i l-am trimis (mama fiind în Craiova) şi a ieşit perfect, aşa cum mi-l imaginam. Apoi văzând că nu-i ajunge timpul, le-am cooptat şi pe mătuşile mele. Mama are o răbdare incredibilă şi tot ce iese din mâinile ei este o adevărată operă de artă.”

Roxana nu se limitează doar la cardigane, ci creează şi rochii sofisticate, cu un aer retro. De fapt, colecţia de rochii Helene Pisc este asemenea celor mai frumoase calităţi feminine: senzuală, delicată, intrigantă, sexy fără să fie vulgară, sigură pe propriile atuuri. Aşa este şi femeia care alege să îmbrace aceste rochii.

Care sunt însă alegerile Roxanei?

Roxana Blagu (Helene Pisc): “Una dintre preferatele mele este rochiţa gypsy. Este un model pe care l-am creat în dorinţa de a putea purta rochiţe cu spate gol, eu având sâni mari şi fiind nevoită să port sutien. Acesta este un croi care avantajează toate siluetele.”

14238122_1819630098271291_2376476050119964774_n

Roxana Blagu (Helene Pisc):“Un alt model care-mi place este rochiţa roşie din bumbac care imită portul popular, dar adus în trendurile actuale.”

14484708_10209368525903178_6768673639352971311_n

Roxana Blagu (Helene Pisc):“Pentru evenimetele speciale îmi place să port rochii midi, iar preferata mea este o rochiţa din capsula dedicată lui Marylin Monroe. O rochiţa din tafta de mătase, simplă dar cu detalii care fac diferenţa între o rochie conică banală şi una care ascunde împerfecţiuni ale corpului şi-ţi pune în evidenţă atuurile.”

E drept că şi rochia roşie din colecţia dedicată lui Marylin Monroe este puţin spus splendidă. Dacă tot vorbim despre modele preferate, trebuie să ştiţi că rochia gypsy este cea pe care Roxana a înregistrat-o la OSIM.

Roxana Blagu (Helene Pisc):“Văzând că este un model foarte cerut, m-am gândit automat că va fi un model copiat. Cum am văzut şi la alţi designeri, pe care-i apreciez, modele copiate ieftin şi prost, m-am gândit că cineva trebuie să încerce să stopeze acest furt. Mulţi mi-au spus că încerc în zadar, dar o dată ce un model este înregistrat pot să-i atac legal şi să înceteze copierea. La noi aceasta lege încă nu este bine implementată, dar cu timpul se vor gândi de două ori înainte de a scoate la vânzare un model copiat.”

Sunt sigură că v-am deschis apetitul pentru rochile şi cardiganele Helene Pisc, aşa că vă invit pe Facebook să descoperiţi singure toate modelele Roxanei!

https://www.facebook.com/helenepisc/

 

 

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *